27 de marzo de 2012

La Generalitat de Catalunya es personarà com a acusació popular en el cas contra l'imam de Terrassa

La Generalitat de Catalunya, a instància de l’Institut Català de les Dones, adscrit al Departament de Benestar Social i Família, es presentarà com a acusació popular en el cas contra Abdeslam Laaroussi, imam de la mesquita de Terrassa, pel contingut dels seus sermons incitant a la violència masclista.

Segons la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montse Gatell, “la lluita contra la violència masclista és una prioritat del Govern i no es tolerarà cap actuació discriminatòria envers els drets de les dones ni es permetrà que es posi en qüestió el dret a la integritat física de les persones”.

Gatell considera que “no hi ha absolutament res que justifiqui la violència masclista, i cap diferència cultural ni religiosa pot emparar les agressions contra les dones ni incitar als homes d’una comunitat a ser violents amb les seves parelles com a resposta a la resolució de conflictes”.

La personació es fa d’acord amb les previsions contingudes a l’article 101 de la Llei d’Enjudiciament Criminal. D’altra banda, l’article 45.3 de la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista estableix la possibilitat de personació del Govern en aquells procediments d’una especial rellevància amb l’avaluació prèvia dels fets per l’Institut Català de les Dones.

La Generalitat de Catalunya ja s’ha presentat en altres ocasions com a acusació particular en casos de violència masclista.


No hay comentarios:

Publicar un comentario