13 de febrero de 2011

Especial Reforma de les pensions

Butlletí Quinzenal de CCOO de Catalunya
Lluita Digital @
Especial Reforma de les pensions

Taula Comparativa de la Jubilació a Europa

En el quadre següent es pot comparar l'edat real a la qual s'accedeix de mitjana a la pensió de jubilació, l'edat legal de jubilació abans i després de les reformes de pensions, per homes i dones , i la taxa de reposició (relació percentual entre el darrer salari i la pensió de jubilació) a diversos països europeus.
La tendencia a la majoria dels països europeus és endarrerir l'edat legal de jubilació per acostar l'edat real a la legal.L'Acord de pensions a Espanya ha evitat la pretensió d'endarrerir l'edat de jubilació als 67 anys de manera general i obligatória.
En canvi , ha establert un sistema de jubilació flexible que manté l'edat ordinária de jubilació rn 65 anys i l'amplia fins als 67 anys cotizats.

Contingut de l'Acord de pensions
Amb l'Acord hem imperdit les propostes del Govern de reforma de pensions, que consistien, basicament, en una retallada lineal de despesa injusta i injustificada (taula1)
Hem forçat unes mesures de reforma més justes per millorar el sistema de pensions, mantenir la cobertura i les quanties mitjanes de les pensions, i assegurar la sostenibilitat futura actuant no només sobre la despesa sinó tambe sobre els ingressos i la planificació personal de les pensions (aquellas persones que poden aconseguir millors pensions amb menys cotizacions).

L'Entrada en vigor de la reforma será a partir de 2013 i no acabarà de desenvolupar-se totalment fins a 2027.

Delegada de la igualdad y la mujer
SIEMENS, S.A. Oficina Regional Barcelona
Lluis Muntadas, 5
Cornella de Llobregat (Barcelona)

No nos hacemos responsables de los comentarios de nuestros lectores.

De conformidad con la Ley Orgánica de Protección de Datos de carácter personal, te recordamos que, si en
algún momento deseas cambiar tu correo electrónico o dejar de recibir información de este sindicato, no tienes más que enviarnos un correo a esta dirección mujeres.igualdad@gmail.com con tu nombre y apellidos manifestando tu deseo de no recibir más información.
Si conoces a alguna persona que desee ser incluida en nuestra lista de distribución, debe mandarnos un e-mail con sus datos personales.

No hay comentarios:

Publicar un comentario